Menu

Obec Tešedíkovo
ObecTešedíkovo
Obec Tešedíkovo
Peredközség

A száraz levelek és ágak elégetéséért büntetés jár

A száraz levelek és ágak elégetéséért büntetés jár

A száraz levelek és ágak elégetéséért büntetés jár

Az őszi időszakban többször előfordul, hogy a kertekből és egyéb területekről származó zöldhulladékot elégetik. A Peredi Községi Hivatal felhívja a lakosok figyelmét arra, hogy az avar, fű és ágak elégetése nemcsak veszélyes, hanem törvénytelen is. A hulladékokról szóló törvény értelmében az ilyen tevékenységért a lakosoknak akár 1 500 euróig terjedő pénzbírság, a jogi személyeknek pedig 4 000 és 350 000 euró közötti büntetés szabható ki.

A Peredi Községi Hivatal kéri a lakosokat, hogy kerüljék el ezt a tevékenységet. A zöldhulladék elégetése nemcsak károsítja a környezetet, hanem hatalmas gazdasági károkat is okozhat, és veszélyeztetheti az emberi életeket. Ha valaki tanúja lesz a zöldhulladék elégetésének, azt be kell jelentenie a községi hivatalnak, sürgős beavatkozást igénylő esetekben a segélyhívó számra (112), vagy a rendőrségre (158).

A legális módja annak, hogy a kertből származó száraz, biológiailag lebomló hulladéktól megszabaduljunk az, hogy azt a zöldhulladék gyűjtésére szolgáló kukaedénybe helyezzük, amelynek rendszeres elszállítását a háztartásoktól Pered Község biztosítja. A másik lehetőség, hogy az ilyen jellegű hulladékot ingyenes leadhatják a község komposztálójában, nyitvatartási időben. A község  ezt követően az így összegyűjtött hulladékot feldolgozza.

Ennek kapcsán határozottan kérjük a lakosokat, hogy szigorúan tartsák be a megfelelő jogszabályokat és a község általános rendeleteit! Köszönjük, hogy védik a környezetünket!

Dátum vloženia: 11. 10. 2023 14:29
Dátum poslednej aktualizácie: 11. 10. 2023 14:30
Autor: Správca Webu