Menu

Obec Tešedíkovo
ObecTešedíkovo
Obec Tešedíkovo
Peredközség

A polgármester asszony, Mgr. Agócs Kőrösi Ildikó újévi köszöntője

A polgármester asszony, Mgr. Agócs Kőrösi Ildikó újévi köszöntője  2

Fogadják szeretettel a polgármester asszonyunk hagyományos újévi köszöntőjét videó üzenet formájában. Az új évben sok erőt, egészséget, kitartást és szeretetet kívánunk Önöknek!

A polgármester asszony  újévi köszöntője

Tisztelt lakosok, kedves Perediek!

Ismét évhatárhoz érkeztünk. Amikor fordul az idő, fordul a naptárban is az évszámláló. Ha végére érünk valaminek, erős késztetést érzünk arra, hogy visszatekintsünk a magunk mögött hagyott időszakra. Visszatekintsünk és összegezzük mindazt, ami velünk vagy épp körülöttünk történt.

Polgármesterként engedjék meg nekem, hogy a hagyományos új évi köszöntőmben a község által bejárt utat értékeljem.

A 2020-as év fordulatai továbbra is meghatározták a tavalyi évet, hiába vártuk, hogy 2021 az enyhülést, a gyógyulást és a korlátozások felszabadítást hozza majd. Bár 2021-ben községünket terhelő sok kulcsfontosságú kérdésben sikerült tovább haladnunk, megoldásokat keresnünk és tovább fejlődnünk, tény, hogy 2021 első felében bizony nem bővelkedtünk az eseményekben és a fejlesztésekben, hiszen szinte a teljes időszakot, januártól májusig az ismétlődő Covid-19 antigén tesztelésekkel töltöttük. Ezúton szeretném a teljes önkormányzat nevében kifejezni hálámat és a legnagyobb tiszteletemet mindenkinek, aki bármilyen módon segítette a tesztelések lebonyolítását. A teljesség igénye nélkül nagyon köszönöm a segítséget az egészségügyi dolgozónak, az önkénteseknek, a kirendelt katonáknak, a kirendelt rendőröknek, az önkéntes tűzoltóknak, a biztonsági őröknek, a községi hivatal munkatársainak és természetesen Önöknek, hogy felelősségteljesen viselték ezt az emlékezetesen kivételes időszakot.

2021 első fele javarészt a lezárásokkal, korlátozásokkal és a tesztelések lebonyolításával telt, ezeket kísérte a teljes pénzügyi és szervezési bizonytalanság, amelyet sokszor az átláthatatlan kormánydöntéseknek köszönhettünk. Szomorúan vettük tudomásul, hogy már második évben kellett elhalasztanunk a Március 15-i ünnepségeket, a májusi Bográcsfőző versenyt és nem utolsó sorban a várva várt Peredi falunapokat is. Mindezt próbáltuk ellensúlyozni a fejlesztések felgyorsításával, amelyre az év második felében nagy hangsúlyt fektetettem a képviselőkkel és a községi hivatal munkatársaival együtt. Őszintén örülök, hogy sikerült megvalósítani községünkben a teljes közvilágítás felújítását, a község saját költségvetéséből, összesen 141 ezer euró értékben, ami a községek mai nehéz helyzetében hatalmas eredménynek számít. Szintén egy évtizedek óta elhúzódó problémát oldottunk meg az öreg óvoda omladozó és életveszélyes épületének lebontásával. Őszintén örülök, hogy az előző évekhez hasonlóan, 2021-ben is komoly útfelújításokat tudtunk megvalósítani. A Rózsa utca, Szeli utca, Gyöpsor, Akókert és a Széles utca után az idén teljesen felújítottuk a nagyon rossz állapotban lévő utat a Vásártér körül, valamint Főszeget, a nagy kereszteződéstől egészen a Szeli utcai letérőig. 2021-ben tovább bővült a községi kamerarendszer és egy következő új játszóteret létesítettünk az állomás mellett. Az előző évekhez hasonlóan tovább szépült és rendeződött a temető környezete, víznyelők létesítésével próbáltuk mérsékelni a hirtelen lezúduló esővizeket a nagyon kritikus helyeken és óriási siker, hogy az év utolsó napjaiban felújításra került az iskola tornatermének padlózatát is. Fontos megjegyezni, hogy 2021 összes fejlesztése sajnos pályázati források nélkül, a község saját költségvetéséből volt finanszírozva, ez bizonyítja az önkormányzat rendkívül jó költségvetési helyzetét és gazdálkodását.

Örülök, hogy 2021 szűkös lehetőségeihez képest a lakosoknak volt alkalmuk válogatni a rendezvények közt is, legyen szó akár színházi előadásokról, diszkókról, különböző fesztiválokról, gyerekeknek szóló programokról, sport-rendezvényekről vagy horgászversenyekről. Őszinte hála és köszönet az összes szervezőnek, hogy ilyen hatalmas bizonytalanságban is bevállalták a rendezvények szervezését és ezzel is színesebbé és gazdagabbá tették Pered életét.

Engedjék meg, hogy köszönetet mondjak mindazoknak, akik hozzájárultak Pered gazdasági, társadalmi és kulturális jólétéhez az elmúlt esztendőben. Köszönet illeti a községi hivatal minden munkatársát. Mindnyájan óriási erőt és emberséget tanúsítottak azzal, hogy ebben a rendkívüli időben is kitartóan, bátran állták a sarat, mint ha őket sosem érhetné baj, betegség vagy vírus. Mérhetetlen hálával adózok előttük, hiszen ők azok, akik egész évben ápolták és védték az időseket a nyugdíjasotthonon belül és kívül is, akik minden körülmények közt tanították a gyerekeinket, akik szakszerűen intézték a községi hivatal ügymenetét vagy éppen ellátták a többi községi feladatot.

Reményekkel telve várjuk, hogy 2022 mit hoz a számunkra. Remélem, hogy 2022 mindenki számára elhozza a közel két éve várt enyhülést, nyitást újra az emberi kapcsolatok felé, szabadságot és főleg jó egészséget hoz majd. 

Az új esztendőre kívánok Önöknek, a községi hivatal dolgozói és a magam nevében jó egészséget, sok erőt, kitartást, szerencsét és boldogságot. Azt kívánom, hogy az elkövetkező esztendőben is kísérje személyes, családi életüket a szeretet és megértés, a meleg, biztonságos otthon nyugalma, pályafutásukat és céljaik megvalósítását pedig sok siker.

Eredményekben gazdag, boldog új évet kívánok minden kedves lakosunknak!

                                                                                                    Mgr. Agócs Kőrösi Ildikó - polgármester

 

Hozzáadás dátuma: 1. 1. 2022 17:18
Legutóbbi frissítés dátuma: 2. 1. 2022 10:40
Szerző: Správca Webu